Waarom Vers?

Waarom verse voeding en geen droge voeding?
Fabrikanten van droge diervoeders beweren dat brokken gezond zijn voor de hond en kat. Wij zijn van mening dat dit niet waar is, droge brokken kunnen gemakkelijker zijn voor de mens, maar veel soorten zijn beslist niet gezond voor de hond en kat!
De reklame op tv laat consumenten geloven dat de meeste blikvoeders supergezond zijn en zuiver vlees bevatten, helaas is de waarheid anders. Een blikje voer bevat slechts 4% echt vlees, de rest is vocht en iets dat dierlijke bijproducten wordt genoemd.

Weet u dat geen enkele hond of kat in staat is om granen, waarmee de meeste brokken wordt samengesteld, te verteren?
Om deze reden produceert bijvoorbeeld een hond welke brok te eten krijgt 60 tot 70% meer ontlasting dan een hond die verse voeding te eten krijgt.
Aan de meeste honden en kattenbrokken worden chemische middelen toegevoegd om deze brokken langer houdbaar te maken. Op het internet is heel veel informatie te vinden over deze chemische middelen en de gezondheidsrisico’s van deze middelen, zoekt u via Google maar eens op deze trefwoorden: BHA – BHT en Ethoxiquine.

Door de slechte vertering van de granen en de toevoeging van geur, kleur en smaakstoffen aan de brokken bestaat het risico op gezondheidsklachten zoals vacht en huidproblemen, gewrichtsproblemen, allergieën, nier- en blaasproblemen enzovoort.
Ook zitten de meeste hondenbrokken en blikvoeders bomvol met suikers, deze kunnen naast gezondheidsproblemen ook gedragsproblemen geven.

Droge voeding is een volkomen steriele voeding, net als de mens hebben honden en katten bacteriën nodig om de darmflora optimaal te houden. Een goede darmflora is de basis van een goede weerstand.
Honden en katten die brokjes eten hebben last van tandplaque, hierdoor krijgen de dieren last van een slechte adem en ontstaat er tandbederf.

Over katten en brokjes: Weet u dat voor katten droge voeding nog schadelijker is dan voor honden? Droge voeders zijn met name bij katten veelal de oorzaak van blaas- en nierproblemen, dit komt doordat de brokjes teveel vocht aan het lichaam onttrekken en de kat niet goed in staat is om dit vocht weer aan te vullen.

Is er een gezond alternatief voor brokken?
Honden en katten zijn van nature Carnivoren hetgeen wil zeggen dat ze vleeseters zijn.
Vers vlees voeding is voor uw hond of kat de voedingsbron die de natuurlijke voeding het meest benadert. Vers vlees voeding bevat 100% zuiver vers vlees en is dus veel gezonder dan de meeste brokken en blikvoeders. De Vers vlees producten die u op onze website aantreft bevatten geen geur-, kleur- en smaakstoffen, conserveringsmiddelen en zijn door het ontbreken van granen dus glutenvrij!
Is het geven van verse voeding niet haalbaar kies dan voor een zogenaamde glutenvrije koudgeperste brok.

Als het aan uw hond of kat ligt, dan eten ze liever vers ! Verse voeding, gezond voor de hond en kat!!

Heeft u vragen over vers vlees voeding? Neemt u dan gerust vrijblijvend contact met ons op!