Z-Top line 150 cm.

14,95 incl. BTW

SKU: 11213 Categorie: Tags: ,

Beschrijving

Z-Line – Ztop
Mocht je een hond zien met een gele doek of een geel lint om zijn nek, of een geel lint aan zijn riem of tuig, hou er dan alsjeblieft rekening mee dat dit een hond is die afstand nodig heeft van andere honden. Wanneer je dit ‘Gele Hond’ teken ziet, benader deze hond en zijn of haar baas dan niet met je eigen hond. Het gele teken geeft namelijk aan dat de hond niet relaxt is als andere honden dichtbij komen.

Maar hoe dichtbij is TE dichtbij?

Dat weet je van te voren niet. Alleen de eigenaar van de ‘Gele Hond’ weet dit. Hou dus geruime afstand en geef de hond en zijn baas de tijd om je uit de weg te gaan.

Er zijn meerdere redenen waarom een hond deze ruimte nodig kan hebben.

Het kan een gezondheidsprobleem zijn
Het kan zijn dat de hond met een training bezig is
Het kan een asielhond zijn die trauma’s heeft meegemaakt. Deze honden kunnen de wereld (en andere honden) erg eng vinden.
De hond kan een of meer slechte ervaringen hebben gehad met andere honden, waardoor hij zich niet op zijn gemak voelt bij jouw hond al is deze nog zo vriendelijk in zijn benadering.
Kortom: het gele teken betekent dat de hond meer ruimte nodig heeft.

Trainen

Mocht je het voor jouw hond ook nodig vinden om afstand te houden tot andere honden, koop dan de Z-line “Ztop” van de firma Zterk. Bijvoorbeeld als je wilt trainen zonder afleiding of structureel als je weet dat jouw hond de toenadering van anderen niet aankan.

Een hond die pijn heeft, is misschien angstig dat een benadering zeer zal doen. Of een adoptiehond is nog aan zijn nieuwe omgeving aan het wennen en voelt zich sowieso al geïntimideerd doordat alles wat nieuw is. Maar het kan dus ook zijn dat een gele hond met een training of gedragstherapie bezig is.

Loopse teven en kinderen

Wellicht kun je ook een Gele Hond maken van je teefje als deze loops is. Zo geef je aan dat ook hondenbazen met gewillige reuen op afstand moeten blijven. Wel zo duidelijk en het scheelt een hoop gedoe om je loopse teef bij de reuen vandaan te houden.

Bovendien zou het voor kinderen handig kunnen zijn om te kunnen leren dat een gele lijn, doek of een geel lint betekent: Kom alsjeblieft niet op me af.

Extra informatie

Gewicht 0.20 kg

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Z-Top line 150 cm.” te beoordelen